Gala concert 'Holwert hat talint'

Holwerd, 27 november ’10

Het was zover! Het grote ‘Holwert hat Talint’ gala concert werd vertoond. Met een voor de Bazuin ongekende publieke belangstelling, zo’n 140 gasten, werden er een groot aantal stukken ten uitvoering gebracht.

Het decor van de avond was geheel in gala stijl. Prachtige bloemstukken waren aanwezig, VIP gasten vooraan in de zaal, een gestijled decor, licht en geluid bediend door Action Driver, en de korpsleden strak in pak of gekleed in een mooie jurk!

Er werd medewerking verleend door Holwerts grootste talinten. Dit waren; zangeres – Linda Elzinga, Drumster – Heena Tamminga en Gitariste – Patricia van der wal. Binnen het korps hebben ook meerdere korpsleden hun muzikaal talent aan publiek gepresenteerd!

Het korps had als doel het publiek kennis te laten maken en te laten genieten van verschillende gernes binnen de muziek. De genres varieerden ook van klassiek, pop, concert marsen tot aan stevige rock. Dirigent Reimer Jan Rondaan leidde het korps tijdens deze avond door het volgende programma:

 1. Il barbiere di Siviglia
 2. Viva la vida
 3. Halleluja
 4. Use Sombody (gezongen door Talint Linda Elzinga)
 5. Menuet from Berenice
 6. Supertramp
 7. One Day (gearrangeerd door korpslid Marije Vellema)

Na het nummer One Day volgde een pauze. Het muziekkorps was geheel in stijl, in duo’s opgekomen met muziek van Also sprach Zarathustra. Na 7 nummers werd het tijd voor pauze, het muziekkorps verliet in duo’s het toneel!

In het tweede deel van de avond werden de volgende muziekstukken gespeeld:

 1. Your latest trick. Dit werd gezamenlijk opgevoerd met het korps door de solisten Hein Boonstra (euphonieum),Ryanna Venema (saxofoon) en Sije Hoekstra (trompet)
 2. Caro mio Ben
 3. Dust in de Wind (met in de hoofdrol het Talint Patricia van der wal op gitaar en Trudy Bouma op Bugel)
 4. Arsenal
 5. Carnival des Animaux – elephant (met Egbert Boonstra als komisch-talent!)
 6. Une belle histoire
 7. 25 or 6 to 4. Dit werd gedrumd door het inmiddels bekende Talint Heena Tamminga

Als toegift kwam nog het stuk Music en werd nog een keer 25 or 6 to 4 m.m.v. alle solisten opgevoerd.

Al met al een geslaagde avond waar niemand zich hoefde te vervelen en die menigeen zich nog lang zal herinneren. Voor een indruk van deze avond zijn er foto’s te bezichtigen onder het kopje ‘foto’s’!