Midwinterconcert 12 december 2009

Midwinterconcert 2009 door Crescendo & de Bazuin

Op 12 december ’09 was het zover 2 muziekfanfares 1 optreden.In het net verbouwde sintrum was het even aan de klank wennen maar na het inspelen en het stemmen van de blaasinstrumenten kon het beginnen.

De beide muziekkorpsen kennen elkaar natuurlijk al, Er wordt bij verschillende activiteiten al samengewerkt, onder andere de rondgangen door het dorp,  het onlangs nog gehouden zomeroptreden bij Holwerts bekende supermarkt natuurlijk en bij de Sing inn die helaas is afgeschaft was de samenwerking ook altijd perfect. Het midwinterconcert wat op 12 december  is gehouden is een uitprobeersel geweest. Het programma heeft er als volgt uitgezien:

Het muziekkorps de bazuin beet de spits af en bracht de volgende muziekstukken ten gehore:

1. Koraal.
2. Free World fantasie
3. Down by de sally gardens.
4. Sparkling drums
5. Queens park melody,
6. Comfort ye my people
7. Fieste della costa

Na de pauze was het aan Cresendo de beurt om de muziekstukken aan het publiek ten gehore te brengen. Zij speelden de volgende stukken:

  1. Infestive mood
  2. City capes
  3. Perhaps love.
  4. Joseph and the Amazing
  5. Copacabana

De korpsen hebben gezamenlijk ook nog 3 stukken gespeeld, namelijk:

  1. The irish Dance Masters
  2. If tomorrow never comes
  3. The shining star.

Het midwinterconcert is een geslaagd concert geweest. Het publiek was enthousiast en sprak na het concert lovende woorden uit. Dat deze twee korpsen van Holwerd gezamelijk zo’n mooie avond kon verzorgen, dat smaakte naar meer! Als korps zijn we ook tevreden over het verloop van de avond! Mogelijk dat het midwinterconcert in 2011 wederom plaats zal vinden!