Federatiefestival West-Dongeradiel 2011

Anjum, 5 maart 2011

Ook dit jaar was de Bazuin weer aanwezig op het Federatiefestivel West-Dongeradeel. Elk jaar vindt dit plaats in de Dobbe te Anjum.

Overdag was het de taak aan solisten om er een boeiend spectakel van de maken. Agatha Hoekstra was de enige die de Bazuin vertegenwoordigde. Toch heeft ze dit prima gedaan, want met maar liefst 49,5 punt behaalde zij een eerste prijs. Zij was in de categorie junioren de hoogste en wist daardoor, net zoals vorig jaar, wederom de beker binnen te slepen! 

                                         

‘s Avonds om 18.30 werden alle muzikanten verwacht in de Dobbe waarna een loting van de 8 verschillende korpsen volgde. De loting viel voor Holwerd niet denderend uit, als één na laatste stonden ze op het programma! Dit betekende wel dat er naar de vele korpsen voor hun kon worden geluisterd waarvan meerdere toch de gehele zaal stil konden krijgen!

Om 22.00 uur was het zover. De Bazuin had de volgende muziekstukken op het repetoir:

  1. Canterbury Choral – Jan van der Roost
  2. Victory – Jan de Haan
  3. Sweet Sunset – Jan de Haan
  4. BB&CF – James Ord Hume

De bazuin leverde een wisselend repetoir, een koraal, grotere werken en een mars! Het grote werk  Victory was voor de Bazuin het belangrijkste stuk. Dit zal namelijk ook gespeeld worden tijdens het ONFK in April. Dit was een goede try-out om de laatste puntjes op de i te zetten, zodat er om een hoge puntenscore kan worden gestreden in de Lawei te Drachten! In Sweet Sunset was alle aandacht voor onze solist, Trudy Bouma. Vol lef speelde ze haar solo voor het aanwezige publiek!

Het was een redelijk zwaar repetoir waarin ook in het  laatste nummer, de mars,  nog moest worden geknald. Met rood gelaat, maar met tevredenheid verlieten de muzikanten de zaal. Tijd voor een welverdiend drankje zodat er nog rustig gewacht kon worden op de uitslag. Vorig jaar moest Holwerd de wisselbeker delen met Ternaard. Zou dat ook dit jaar weer het geval zijn? Om 23.00 uur werd de uitslag bekend gemaakt. Ternaard ging er wederom met de hoofdprijs vandoor! Durk Bergema overhandigde hen de beker, en feliciteerde hen met de prijs. Durk zei ‘Dit jier meie jim der it hiele jier fan genietsje’!