Spultsje Merke 2011!

Holwerd, 8 mei 2011

Met tevredenheid kijkt de Bazuin terug op de tweede editie van de Spultsje Merke. Door het mooie weer was de opkomst opvallend lager in vergelijking met vorig jaar, toch was de opbrengst ook dit jaar weer geweldig.

Het draaiend rad heeft van 4 tot 8 continue gedraaid, de leden van het dweilorkest hebben zich de longen uit hun lijf geblazen en creërden een gezellige sfeer in de zaal. Vele spelletjes werden uitgeprobeerd, vooral het blikgooien was een groot succes!

Nieuw element dit jaar was de Holwerter Postcode Loterij. Vele inwoners van Holwerd hebben hun lot ingeleverd om kans te maken op de gloedniedsc00724uwe fiets. Om 19.00 uur werd bekend dat op de Pôlewei de gelukkige zou wonen die op de nieuwe fiets naar huis kon. Om 19.30 brak het spannende moment aan! De fiets werd door niemand minder dan Douwe Dijkman gewonnen. Oftewel, de voorzitter van het korps!

Een ander nieuw element dit jaar was de bioscoop. In de bioscoop draaide de film die door Egbert Boonstra is gemonteerd. Helaas is deze film weinig bezocht. Voor de mensen die toch graag deze film zouden willen kopen met oud beeldmateriaal van optredens van de Bazuin en oranje feesten(duur +/- 1 h en 15 min) kunnen mailen naar gretabrander@gmail.com. De kosten voor deze kopie zijn €7,50.

Het was al met al weer een hele gezellige en geslaagde middag/avond! Op naar de volgende Spultsje Merke, misschien 2012? 2013? We zullen het zien! Klik op het kopje foto’s 2011 voor foto’s van de Spultsje Merke!