5 juli 2012 – laatste repetitie

Holwerd, donderdag 5 juli 2012

Vandaag was het alweer de laatste repetitie van het seizoen 2011-2012. Alweer een heel muzikaal seizoen achter de rug. Met zijn allen kwamen we tot de conclusie dat we toch weer mooie dingen hebben gedaan. Een geslaagd concert werd er georganiseerd, deelgenomen aan een concours en daarnaast nog vele andere gezellige optredens gehad bij feestelijke festiviteiten.  

Zoals elk jaar is er bij de laatste repetitie tijd voor repeteren maar ook  tijd voor enorm veel plezier en improvisatie!
De dirigent hield woord. Zoals hij had aangegeven in het interview zou het eerst volgende nummer wat op de standaard zou staan een stuk zijn wat hij heeft geschreven. Voor de pauze was het dan ook aan het korps om dit stuk ten gehore te brengen. De complimenten voor de dirigent, er zaten ongelofelijk mooie delen in binnen het geschreven stuk!

Na de pauze was het tijd voor de wisseltruc! Op zoek naar een ander instrument en op zoek naar een andere buurman en/of buurvrouw! Een heel spectakel! Hier moesten toch wat foto’s van gemaakt worden! Dirk Bergema voegde zich bij de trombones, Ronnie werd dirigent, Marije Vellema verdween achter haar vaders Bes Bas en Klaas Hiddema had de avond van zijn leven. Er was nog nooit zoveel geluid gekomen uit de grote trom van Dirk!

En dan was het nu tijd voor vakantie. Vakantie betekend niet dat de instrumenten volledig in de rust komen. De meeste stukken voor aankomend concert voor in November 2012 zijn uitgedeeld wat betekend dat er ook in de vakantie nog zo nu en dan kan worden geoefend! Als afsluiting van dit seizoen volgende week nog een barbeque en dan starten we in september 2012 met het nieuwe seizoen!