Concours Surhuisterveen maart 2012

Surhuisterveen, 17 maart 2012

De try-out in Anjum verliep redelijk goed. We kregen nog één week om de puntjes op de i te zetten. De laatste repetitie hebben we dan ook de werken tot in de puntjes toe door gespit.
Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. Met zijn allen reisden we ‘s ochtends rond een uurtje of 10 richting Surhuistverveen. De spanning was te voelen bij de korpsleden, want nu moest het dan echt gebeuren! Daar aangekomen kregen we ruim een uur de tijd om te wennen aan het gebouw, de muziekinstrumenten op te warmen en in te spelen. Toen moest het gebeuren.! We pasten met zijn allen net op het podium.. 41 muziekleden, schoon aan de haak!

We speelden de muziekstukken:

  • Hine e hine (p. Graham/arr. L vertommen)
  • Astro Suite (Eric Swiggers
  • Three songs without words (Eric Ball)

De eerste noten verliepen goed! Hine e hine werd gespeeld zoals we dat altijd spelen! Het koraal hadden we er goed afgebracht. Toen volgden nog de twee grotere werken. Ondanks dat we tijdens de generale de stukken beter hebben gespeeld en aantal nootjes hebben gespeeld die niet helemaal juist waren hebben we het er toch nog goed van afgebracht. Als korps behaalden we de volgende punten: Hine e hine: 77,67 punten. Astro Suite: 81,67 punten, Three songs without words:78,33. Een totaal van 80 punten. Goed voor een 1e prijs.