Mini-concert snuffelproject 'Ploos van Amstelskoalle'

img1486828994

Holwerd, 12 april 2012

Met gespannen gezichtjes druppelden de leerlingen van de Ploos van Amstelskoalle één voor één binnen in het Sintrum. Zes weken lang hebben ze geoefend op hun bugeltje. Nu was het dan het moment om het aan publiek te laten zien! Opa’s en oma’s, vaders en moeders, broertjes en zusjes en andere belangstellenden kwamen kijken. De zaal was volledig gevuld! Een ieder nieuwgierig naar de muzikale talenten.

Om 19.00 uur begon het concert. De leerlingen hadden op school zes weken lang, elke donderdag middag, les gehad van muziekdocent Cor Hoekstra van de muziekschool Opus. Tijdens het mini concert werd duidelijk dat er absoluut muziek talent in deze klas aanwezig is. Alle leerlingen waren in staat liedjes te spelen op hun bugel. Daarnaast waren er zelfs een aantal dames die solo durfden te spelen. Het kan niet anders dan dat die dames meerdere uren per dag hebben geoefend, gezien de klank die ze al uit hun bugel haalden! Naast solo’s op de bugels werd er door een leerling nog gebeatboxt, gezongen en gaf Tsjibbe Anne een grandioos optreden weg op zijn drumstel!

Al met al was het een muzikale en verrassende avond! De Bazuin hoopt dat de leerlingen enthousiast zijn geworden in het maken van muziek en dat ze zich over een paar jaar aan het jeugdkorps en later aan het grote korps zullen voegen!

Kijk voor meer foto’s bij het kopje foto’s!