De Bazuin op het Federatiefestival West Dongeradeel

Anjum, 9 maart 2013

Na alle prestaties van de solisten op het solistenconcours was het nu aan het gehele korps de beurt om de jury te laten zien wat ze in hun mars hadden. Om 18.30 werd de avond geopend. De leden van de Bazuin moesten nog lang hun zenuwen in bedwang houden. Rond half 10 was het toneel voor de korpsleden. De volgende nummers stonden op het programma:

  1. As the deer – arr. Klaas van der Woude
  2. Convergents – Franco Cesarini
  3. It started with a kiss – Timothy Travis
  4. Hello Dolly – Arr. Klaas van der Woude

Net als in de middag waren er ook tijdens het optreden op het federatiefestival  meerdere solisten die hun bijdrage leverden. Wietske Boonstra, de jongste telg van het korps nam een grote solo voor haar rekening, namelijk bij het nummer ‘It started with a kiss’. Een kippevel moment. Wat knap en wat een lef! Ze deed het prachtig. In Hello Dolly waren het de eerste bugels die om de beurt een solo op zich namen; Agatha Hoekstra, Marieke Osinga en Trudy Bouma. Goed gedaan!

Lang hoefden de leden van de Bazuin niet op het jury rapport te wachten. Nieuwsgierig en gespannen werd de envelop geopend! De jury vond ons een knappe fanfare en werd er aangegeven dat het samenspel opvallend was in positieve zin. Een prachtig verslag!