KERSTCONCERT

kerstconcert2014 043Holwerd, 13 december 2014

Afgelopen zaterdag werd Holwerd in een kerst-jasje gestoken. Niet alleen op muzikaal gebied maar ook door de 1000 betoverende brandende kaarsjes die door het dorp stonden verspreidt. Dit jaar een actief concert aangezien het concert begon met een wandeling. Een wandeling waarin de bezoekers mee werden genomen in het verhaal van de geboorte het kindje jezus. De route was te volgen door de brandende de kaarsjes te volgen. Over de route stonden het muzikale engelenkoor, de herders en de wijzen uit het oosten kerstliederen te spelen en vertelden elk hun deel van het verhaal. Uiteindelijk waren de bezoekers getuige van het pasgeborene kindje wat in doeken lag gewikkeld bij Jozes en Maria in de stal in Betlehem.

Na de pauze werden er populaire kerstliederen gespeeld bekend uit deze tijd. Liederen als Last Christmas, Rudolf the red nosed Reindeer tot aan Frozen. Daarnaast heeft de Bazuin binnen hun vereniging een zangeres in de dop. Berber Meindertsma. Berber verzorgde de zang bij de nummers Halleyluja en Mary’s boy Child. Ze deed dit fantastisch.

Ook werden tijdens het concert de jubilarissen in het zonnetje gezet. Dirk en Marieke zijn beiden al 25 jaar lid van de vereniging. Om dit te vieren kregen ze een bloemetje en krijgen ze nog een speldje.

Nadien was er natuurlijk nog genoeg plek in de herberg voor een hapje en een drankje! Al met al een gezellige en betoverende avond.

Om dat allen mogelijk te kunnen maken is er een commissie voor een lange tijd actief geweest met de voorbereidingen. De creatieve breinen van Wilma en Ryanne verzorgden de ideeën en invulling van de avond. Natuurlijk kregen ook zij hulp en wel van de mannen Jitse Jan Romke en Dirk. Eibert verzorgde de filmpjes. Chapeau commissie!