ONFK 2015

Drachten, 17 april 2015

Na weken van voorbereiding was het dan zover: de Open Nederlandse Fanfare Kampioenschappen in de Lawei te Drachten. ‘s Middags om half vier vertrokken we met z’n allen vanaf ‘t Sintrum. Eenmaal aangekomen in de Lawei kregen we te horen dat we als vierde van de vijf mochten optreden, we moesten dus nog even geduld hebben.

Voor onze leerlingen was dit het eerste kampioenschap, dus extra spannend! Een half uurtje van tevoren werden de instrumenten alvast even warm gespeeld en toen waren we er met z’n allen klaar voor. Op naar het podium, twee trappen en tientallen meters verderop.

P1040598

We speelden de Singapura Suite van Jan van der Roost, dit jaar het verplichte werk voor de 5e divisie. Ons optreden ging goed en na afloop had iedereen wel een tevreden gevoel, “wy hawwe lekker spile”. En dan het lange wachten op de uitslag, ‘s avonds om 22:45 uur. Nadat jurylid Kevin Houben zijn verhaal had gedaan was het zover: “Op de vijfde plaats  is geëindigd: De Bazuin Holwerd met 80 punten”. Helaas niet het resultaat waarop we hadden gehoopt, maar wel een hele ervaring rijker.

Foto’s van het ONFK zijn te vinden in het fotoalbum.