Concert 26 november 2022

Na een spectaculair intro kwam professor Sal Segno tevoorschijn, hij had na jaren eindelijk zijn tijdmachine af kunnen maken en wil deze graag proberen! De grote vraag: waarnaartoe? Eerst maar eens terug naar de middeleeuwen, waar hij al gauw een paar mensen tegenkomt die om een grote steen heen staan. “Wie het zwaard uit deze krijgt, wordt ridder”, zeiden ze. En dat viel niet mee. Opeens bedacht de professor zich dat hij nog een bus WD40 in zijn tijdmachine had liggen en dat werkt ook in de middeleeuwen fantastisch. Terwijl het zwaard trots omhoog wordt geheven spelen wij “Pasttime with Good company”. Het zwaard gaat mee als souvenir.

Nu duidelijk is dat de tijdmachine goed werkt kunnen we ook wel verder terug in de tijd. Terug naar de dino’s, waar de professor met behulp van Google Translate in gesprek raakt met een dino, om het voortbestaan een handje te helpen gaat er een ei mee in de tijdmachine. Zo zullen er ook 2022 weer dinosauriërs zijn, wij spelen het thema van Jurassic Park.

Na de koude oertijd heeft de professor wel zin in wat zon en hij stelt de tijdmachine in op het oude midden oosten waar hij midden in een woestijn terecht komt. In de verte ziet hij wat jonge nomaden op een vliegend tapijt, deze nomaden hadden ook allemaal een instrument. Stiekem waren dit onze jongste leden die nog druk bezig zijn met muzieklessen. Als de professor een raadsel oploste wilden ze hem de weg wel wijzen. Hier moest hij toch even over nadenken en ondertussen spelen wij het thema van Aladdin. Met behulp van de zaal wordt het raadsel toch opgelost en met het vliegende tapijt komen ze vervolgens weer terecht bij de tijdmachine.

Na al dit droge zand wil de professor wel naar de kust, hij komt terecht op een grote militaire begraafplaats in Normandië terwijl wij “Hymn to the fallen” spelen, een indrukwekkend moment. Om het deel voor de pauze toch wat luchtig af te sluiten gaat de reis naar een Europese hoofdstad: Parijs! De favoriete stad van de professor met de Eiffeltoren, Arc de Triomphe en de Notre-Dame. Wij spelen “Une Belle Histoire” terwijl de professor zichzelf laat portretteren in Montmartre. In de pauze zijn er heerlijke Franse hapjes.

Na de pauze gaat de reis door tijd verder naar Amerika, om precies te zijn naar het moment dat de onafhankelijkheidsverklaring wordt ondertekend in 1776, wij spelen het zeer toepasselijke “Stars and Stripes Forever”. De verklaring gaat mee als souvenir en reis gaat verder naar de tijd van de Vikingen. Eenmaal aangekomen ziet de professor niemand, “Ze zullen vast aan het plunderen zijn”. Maar dan ziet hij een jonge viking lopen, hij vertelt het verhaal van zijn volk onder het spelen van “Voice of the Vikings”.

We blijven in het hoge noorden, deze keer naar Schotland. De professor ziet in de verte een prachtige vrouw staan met een Saxofoon en vraagt of ze ook een liedje voor hem kan spelen. Berber speelt “The Maid of the Moor” terwijl het orkest haar begeleid. Na haar solo was het aan Berber de taak om als voorzitter twee speldjes uit te rijken: Anton Vellema en Wietske van der Weg zijn 25 jaar lid van de vereniging.

De professor heeft wel zin in een reisje naar de Cariben en stelt de tijdmachine weer in. We komen terecht op een prachtig wit strand waar de drankjes al klaar staan. Ook staat er een grote koffer met sambaballen die aan de zaal worden uitgedeeld. Wij spelen hierbij “Caribbean Variation”. Hoewel de professor het zich prima naar zijn zin heeft op dit tropische eiland wil hij nu toch wel graag naar huis. Hij stapt in de tijdmachine, maar deze doet het niet meer! Zonder gereedschap komt hij hier nooit meer vandaan, gelukkig heeft één van onze slagwerkers een gereedschapskist bij zich. De tijd begint wel te tikken en onder de muziek van Mission Impossible is de professor druk in de weer met zijn tijdmachine. Terwijl de laatste seconden wegtikken komen de verlossen de woorden: “Hij doet het!”.

De tijdmachine bracht de professor en het publiek terug naar Holwerd in 2022. Na het dankwoord werd het concert feestelijk afgesloten met “A Klezmir Karnival”. Al met al een zeer geslaagde avond!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.