September – Trudy Bouma

In juli was Agatha Hoekstra solist van de maand. Agatha sei ‘Trudy freget my altyd it himd fan it liif, dus dot kin no wol ris oars om’. Vandaar dat er een afspraak werd gemaakt. Heerlijk zittend in het zonnetje barstte het vragenvuur los!

Mijn behaalde diploma’s..
Trudy heeft diploma’s A en B gehaald. Het A diploma was bij juf Tollina Hoekstra. Het was een strenge juf vertelde Trudy. Van haar heeft Trudy ook maat leren tikken met haar voet. Juf Tollina had een dirigeerstokje die op de maat mee tikte op het bovenbeen van Trudy. Vandaar dat nu nog steeds de tenen van Trudy in de lucht gaan tijdens het spelen van de muziek! Het B diploma werd behaald met behulp van Cor Hoekstra. Deze lessen heugt Trudy zich vooral als heel gezellig. Toch vindt ze het nu jammer dat ze niet door is gegaan met het behalen van nog meer diploma’s.

Muzikaliteit zit hem vaak in de genen, is dat bij jou ook het geval?
‘Gjin idee, It is der yn elts gefol bij us heit en mem net utkaam’! Ook de opa’s en oma’s van Trudy waren niet actief binnen de muziek. Zus Foekje wel. Toen zij eenmaal een muziekinstrument in huis haalde raakte ook Trudy helemaal enthousiast en moest ze op les! Goed voorbeeld doet volgen..
En haar zoontjes Ate en Eise? Eise moet er niets van hebben. Ate daarentegen wel. Die gaat volgend jaar op drumles! Wel zijn ze beiden gek op het luisteren van muziek.

De Bazuin is mijn korps, omdat..
‘It fielt as thús’! Als elfjarig meisje kwam Trudy bij het korps. Dit jaar zit ze er dan ook al 25 jaar bij! Toen ze +/- 20 jaar was is ze kort gestopt met de muziek, maar na een paar maand heeft ze Gerben Osinga opgebeld of ze ook weer kon beginnen. Ze was elke donderdagavond dan zo onrustig. Vorig jaar moest Trudy ook noodgedwongen een tijdje stoppen met de muziek. Dan mist er iets! Daarnaast geeft het nog een stukje binding met Holwerd.

Mijn buurman/buurvrouw tijdens de repetitie..
Trudy haar allereerste buurman was Sjoerd Dijkman. Sjoerd speelde 2e bugel. Sjoerd Dijkmanwas haar persoonlijke begeleider. Naast de donderdagse muziekavond ging Trudy ook elke maandag middag met haar koffertje richting de Smederij van Sjoerd Dijkman. Hier kreeg ze bij les, en ze vond het geweldig! Hier mocht ze elke keer eerste stem spelen. Het was enorm gezellig, na elke les kreeg ze dan nog van mevrouw Dijkman een glaasje sinas, werd er nog even gekletst en dan ging ze naar huis. Deze lessen hebben zeker geholpen want bij het A diploma haalde ze hoge punten! Een hele prestatie! Naast Sjoerd heeft Trudy naast Paula van der Woude gezeten, Hilly Douwes en Jan kooistra. En momenteel is ze met verlof maar het langste zit ze naast Marieke Osinga. ‘Dat is heerlijk’. Ze snappen elkaars humor maar ook elkaars manier van spelen. Trudy hoopt dan ook dat Marieke snel weer komt!

dscn0599Nu zit Trudy dus naast Agatha. Ook gezellig! Er wordt heel wat afgelachen. Misschien dat de dirigent dat niet altijd kan waarderen, maar goed. Het doel is dat er mooie muziek wordt gemaakt, maar vooral ook dat het heel gezellig is!

 

 

Het eerst volgende nummer wat op de standaard komt te staan..Fate of the gods. Misschien niet haalbaar voor het korps, maar dat vindt Trudy een erg mooi muziekstuk! Het is geschreven door Steven Reineke.

Een herinnering uit de oude doos..
Er zijn zo veel mooie, grappige en leuke herinneringen. Trudy wist zich ook nog wel een hele vervelende herinnering te herinneren. Het gebeurde tijdens haar eerste concert. Op een gegeven moment zat haar ventiel vast en natuurlijk niet weer los te krijgen! Trudy schoot er geheel van in de stress. Acuut heeft ze het stuk geplaybackt. Gelukkig was daar Sjoerd Dijkman, haar reddende engel. Wat was het probleem? Een haar had zich om haar ventiel gewikkeld! Gelukkig was het oude nog net niet verroeste bugeltje snel op te lappen!
Trudy weet zich ook nog wel een grappig moment te herinneren. Ze had toen een solo en moest vooraan komen staan, iets wat Trudy een wat vervelende bijkomstigheid vindt van een solo. Voor het publiek is het iets wat erbij hoort zodat ze de solist goed kunnen zien. Alleen één iemand in de zaal, een jongetje met een verstandelijke beperking snapte het nut er niet van en riep door de zaal ; Wat moat dy der no?

Een veel besproken onderwerp tijdens de derde helft..
‘Wat net?’ Prive, muziek, van alles! Momenteel wordt er veel gesproken over het aankomend concert want Trudy zit dit jaar in de concert commissie. Het wordt een concert met een rock sfeer! Het moet weer heel iets anders worden dan afgelopen jaren. 17 november is het concert, dus een ieder kan deze datum alvast in zijn agenda noteren!

Mijn favoriete instrument..
Bugel! ‘It lûd fan de bugel is sa sacht en leaf.’ Daarnaast hebben bugels in de fanfare vaak prachtige leidende partijen. Gewoon leuk! En bij de laatste repetitie dan vindt Trudy het leuk om een trompet te bespelen voor een half uurtje. Even over het gehele korps heen tetteren.

Het muziekstuk wat mij kippenvel bezorgt is..
Braveheart.. Een prachtig mooi stuk!

En toen waren we alweer bij de laatste vraag aangekomen. Wie wordt nu de volgende solist van de maand oktober? De volgende solist wordt Marieke Osinga. ‘Marieke kin wol efkes yn it sintsje setten wurde en miskien wurdt se sa stimuleert om extra snel wer te kommen!’