Mei – Wietske Boonstra

Net als bij de echte sterren reed de auto voor op de Woeste Hoeve in Holwerd om daar de jongste muzikant van de Bazuin op te halen. Helaas deze keer nog geen limousine, maar slechts een Citroën saxo. Maar wat nu nog niet is, kan ooit nog komen!
Een beetje zenuwachtig stapte Wietske in. Vandaag was het namelijk tijd voor haar eerste echte interview. Het interview voor de Solist van de maand Mei!
De Citroën reed het muzikaal talent richting de pier in Holwerd. Daar werd onder het genot van thee en een heerlijke gevulde koek Wietske een stortregen aan vragen voorgelegd! Ondanks de nog maar korte carrière werden er maar liefst 3 bladzijden geheel volgeschreven. Genoeg te vertellen dus.. Kijk, luister en bewonder!

Wietske haar ambities binnen de muziek..
Wietske heeft nog veel ambities binnen de muziek. Ze staat nog aan het begin van haar muzikale carrière en heeft inmiddels een aantal diploma’s weten te bemachtigen. Momenteel is ze druk aan het lessen om haar B diploma te behalen. Dat betekent voor haar nog niet het einde, want ze wil ook de diploma’s C en D aan haar diploma verzameling toevoegen. Dit betekent dat ze nog zo’n 5 jaar hard aan de bak moet om dit te realiseren.
dsc02616En dan natuurlijk het deelnemen aan solistenconcours. Tot nu toe is Wietske elk jaar van de partij. Haar doel? Zoveel mogelijk punten behalen! ‘En natuurlijk soe it ek wol ris leuk wéze om ris in beker te winnen’. Maar meedoen vindt ze op dit moment leuk genoeg!
En Wietske, naast het behalen van diploma’s en het winnen van solistenconcoursen.. Heb je dan ook nog ambities om nog een ander instrument te leren bespelen? Dat heeft Wietske momenteel nog niet op haar wensenlijstje te staan. Wel geeft ze aan dat ze de Euphonium een erg mooi instrument vindt. Mocht ze ooit van instrument gaan wisselen, dan is dat waarschijnlijk het instrument wat ze wil gaan bespelen.

Muzikaliteit zit hem in de genen, ook bij jou Wietske?
‘Dot klopt wol’! Pake Hein en mem en Otte. ‘Fan pake hein haw ik it solo spieljen op de solistenconcoursen. En net als Pake Hein oefent Wietske ook elke dag een half uurtje, alleen of samen met Mem. Mocht ze in de voetsporen van Pake Hein treden, dan is het aan Heit Ybe om alvast een grote glazen vitrine kast te bouwen, want die zal de komende jaren hoogstwaarschijnlijk dan flink gevuld worden!
Otte speelt ook bij de muziek en zusje Ytsje is ook volop bezig met het leren blokfluit spelen. Het gaat haar goed af en ze mag bijna voor haar A diploma. Ze heeft echter nog niet bedacht wat ze daarna wil: bugel, saxofoon of bij het slagwerk? Alle opties staan nog open.
Naast de gezinsleden zijn er ook nog veel familieleden actief: neef Hein, omke Egbert, Nichtjes Meintsje en Grietsje en Tante Trudy.

Wietske haar behaalde diploma’s..
Wietske heeft al meerdere diploma’s weten binnen te slepen. Toen Wietske een jaar of 8 was is ze gestart met het leren blokfluit spelen. Samen met Rixt Bilker en Femke Dijkstra ging ze elke week naar de Tsjelke en kreeg ze les van dhr Adema. Hier heeft ze de diploma’s A en B behaald.
Na het behalen van deze diploma’s mocht ze naar Opus. Er waren meerdere mensen in haar omgeving die ze kende die saxofoon speelden en die haar helemaal enthousiast hadden gemaakt over het instrument. De keuze voor het leren spelen van saxofoon was dan ook snel gemaakt.|
Bij Opus kreeg ze les van Gerard Vied. Met zijn hulp behaalde ze daar op 10 jarige leeftijd haar basis diploma en op 11 jarige leeftijd haar A Diploma. Ze behaalde de diploma’s met hoge scores; 8,5 en 9-en! Zoals Wietske eerder heeft aangegeven is ze druk bezig om alle andere diploma’s ook nog in de wacht te slepen! Ambitieuze muzikale dame!

Wietske A basis diploma 14 juli 2011        wietske A diploma
Basis diploma ( juli 2010)                           A diploma (juli 2011)

Mijn grootste droom die ik samen met de andere Bazuin-leden zou willen beleven..
Wietske kreeg de opdracht om hier over te fantaseren en de volgende droom kwam naar voren: ‘Mei it hiele korps op in hiel grut podium, mei in hiel soad minsken die nei us sjoche en dan hiel bekend wurde’! Wat voor nummers spelen we dan Wietske? Het repertoire wat we nu ook hebben! En wat dragen we dan voor kleding? Strak zwart versiert met allerlei vrolijke kleurtjes!

Mijn favoriete muziekstuk..
Volmondig wordt het muziekstuk ‘Nothing Else Matters’ genoemd wat is gespeeld op het November Rain Concert. Dit vindt Wietske één van de mooiste muziekstukken. Toch heeft ze meerdere favorieten waaronder haar solo ‘It started with a kiss’. Dit stuk is haar favoriet omdat ze daar de mooiste partij heeft die ze mag spelen!

Een goede indrukwekkende herinnering uit de doos..
De solo ‘It started with a kiss’! Wietske heeft een grote glimlach van oor tot oor en glunderende ogen! Dat is de mooiste herinnering die Wietske tot op heden heeft meegemaakt. Hij is vrij recent aangezien de solo in maart is gespeeld bij het Federatie Festival. Toch gaat het niet alleen om dat moment voor de jury staan, maar ook het thuis oefenen en het oefenen met het hele korps op de donderdagse avond. Alles met elkaar maakt dat Wietske super trots is op dat moment en dat moment koestert! Haar allermooiste optreden..!

Het muziekstuk wat mij kippenvel bezorgt wanneer de Bazuin deze ten gehore brengt..
Dit zijn met name de bewerkte koralen. Die zijn eigenlijk altijd rustig en mooi! En natuurlijk ‘Nothing Else Matters’.

Mijn advies t.a.v. de eerstvolgende grote aankoop..
Vol overtuiging weet Wietske te benoemen wat zij zou gaan kopen wanneer ze van de Bazuin een tas vol met geld zou krijgen. Een eigen saxofoon, met alles erop en eraan! Rieten, een mooi draagtas, standaard waar de saxofoon op kan staan en natuurlijk poetsmiddel ‘Want hij mat natuurlijk wol glimme!’

Idool binnen de muziek..
Wietske heeft niet echt idolen binnen de muziek. Wel vindt ze op dit moment één nummer erg mooi en dat is van Racoon – Een oceaan. Maar er is nog zoveel meer mooi!

De wisseltruc.. Dan zou ik een avondje willen ruilen met..
‘Grutte Hein; Hij kin wol sa moai spielje op syn euphonium! Mei in folle klank. Hij docht it echt hiel goed! Raar overigens dot hij nog nea op de site stien hat!’. Wietske verraad al in dit antwoord wie de volgende solist van de maand wordt. Het kan niet missen dat dat neef ‘Grutte Hein’ wordt. Klopt!

De volgende solist van de maand juni wordt dus: Hein Boonstra!

Na het interview wordt deze muzikale en ambitieuse dame weer netjes voor huis afgezet. Iets waar ze eventueel aan zou kunnen wennen wanneer ze met het hele korps wereldberoemd zou zijn. Met een kleur op haar wangen, maar met een grote glimlach stapt ze uit. Haar eerste interview achter de rug!